Biofibre – често задавани въпроси

Тук ще откриете списък в отговори на често задаваните въпроси относно изкуствената коса Biofibre (Биофибре).

В: Кои са свойствата, които правят биосъвместимата артифициална коса Biofibre® подходяща за имплантиране?

О: Влакната изпълняват всички изисквания, заложени от международните стандарти за безопасност и биосъвместимост на медицинските устроуства (International Standards for safety and biocompatibility of Medical Devices).

В: Как се извършва процедурата по поставяне на косата?

О: Имплантацията представлява проста и лека процедура. Състои се от индивидуалното поставяне на всеки косъм Biofibre, до достигане на желаната от пациента гъстота.

В: Кой може да извършва имплантация на коса Biofibre®?

ОИмплантирането е медицинска процедура, която може да се извършва само от квалифициран и специално обучен лекар, използвайки одобрена като медицинско устройство изкуствена коса, върху правилно подбрани пациенти.

В: Как изглежда имплантираната коса и как се поддържа?

ОБиофибрите са есететичестки идентични с естествената коса. Пациентите трябва да я поддържат по същия начин, както и естествената – с висококачествени продукти за коса. Влакната не се обезцветяват и не трябва да се боядисват с агресивни продукти. Те са много устойчиви и не се късат.

В: Колко време е нужно, за да се стабилизира импланта?

ОКрайната фиксация на имлантираните биофибри завършва 20-30 дни след процедурата и ще остане непроменена дълго време.

В: Колко косъма Biofibre могат да се поствят за една сесия?

ООбикновено се имплантират 800-1500 косъма на сесия, с максимум 2000 при пълна плешивост. Ако пациентът желае по-голяма гъстота, лекарят може да имплантира изкуствената коса Medicap High Density (MHD), за да предостви троен обем коса извън скалпа, сравнен с броя импланти (при имплантирани 1000 влакна се получават 3000 косъма).

В: Колко често може да се провеждат сесии за имплантиране на изкуствена коса Biofibre?

ООбикновено, сесия изършена с автоматичен имплантер може да се повтаря на всеки 8-15 дни. Сесии, извършени с ръчния имплантер могат да се повтарят на всеки 15-28 дни. Важното е всеки имплант да се поставя на здрав скалп.

В: Мога ли да се подложа на имплантация на биофибри след автоложна трансплантация на коса?

ОДа, вече е стандартна практика лекарите, които извършват трансплантации, също така да имплантират Biofibre, с цел увеличаване гъстотата на косата.

В: Мога ли да се подложа на имплантация на биофибри по време на терапия с Minoxidil и Finasteride?

ОДа, в днешно време много дерматолози имплантират изкуствена коса Biofibre® едновременно с дермо-трихологична терапия.

В: Нося перука - мога ли да се подложа на имплантация на изкуствена коса Biofibre?

О: Да, имплантацията на биофибри започва от тила, след което частта от перуката, съответстваща на имплантираната зона се премахва стъпка по стъпка, като новоимплантиранта зона трябва да остане свободна, за бързо заздравяване.

В: Колко дълго ще се задържи естетичния резултат от имплантирането на Biofibre?

ОПродължителността на постигнатия естетичен резултат зависи от правилната поддръжка в периода след имплантиране. Проучванията по този въпрос докладват загуба на 10% от имплантираните влакна на годишна база.

В: Колко влакна Biofibre® са необходими за генерализирана загуба на коса?

О: Приблизително 2500 косъма са достатъчни за получаване на добър естетичен резултат. За по-голяма гъстота може да се използва коса Medicap High Density (MHD).