Апарат за премахване на татуировки без белези! По-ефективно, достъпно и безопасно!

Татуировката остава завинаги. Това е и основната причина за направата й. С течение на времето, обаче, хората се променят и е възможно да пожелаят премахването й – или защото повече не я харесват, или заради професията си.

Няколко месеца след татуирането, пигментите отиват в дермиса и това е част от обяснението защо е толкова трудно да се премахват татуировките – мастилото прониква дълбоко в кожата. Нещо повече – с модерните техники на татуиране, използването на множество цветове или използването на подобрени игли и полагане на мастило, става все по-трудно да се премахнат рисунките върху кожата. Днес съществуват няколко техники за премахване на татуировки – лазер, хирургия, дермабразио и др., но всички от тях имат значителни недостатъци.

Недостатъци на лазерното премахване на татуировки

Лазерът е най-често използваната техника за премахване на татуировки. Тя работи, но само при определени условия и изисква много време. Лазерът третира само една малка гама от цветове (предимно черно, тъмно синьо, червено и оранжево, но никакви светли цветове) и в същото време е много скъп, поради големия брой на консултации и сеанси, които се изискват. Една дузина или дори повече сеанси са необходими при някои пациенти, в зависимост от татуировката и нейния размер, превръщайки процедурата в истинска инвестиция. Тази техника също така носи рискове за здравето, защото след като биват унищожени, пигментите навлизат в организма чрез кръвния поток и техните ефекти върху здравето не са достатъчно известни. Премахването на татуировка с лазерната техника може да отнеме от няколко месеца до повече от 2 години. Освен това, след премахването могат да се появят белези.

Система Magic Pen

Използвайки възможно най-естествените техники, апаратът за премахване на татуировки – Magic Pen® – дава информация на организма да разтвори и изхвърли мастилото на „татуса“.

Magic Pen е лесен за работа и се използва като машина за татуиране, но вместо да се инжектира мастило, той инжектира специалния разтвор за разграждане на мастилото, което бива отхвърлено от огранизма по естествен път.

В няколко думи
Медицинската техника за освобождаване на пигмента през епидермиса (Trans Epidermal Pigment Release – TEPR) е иновативна и много по-добра от всички съществуващи техники премахване на татуировки . Предизвикателството пред нея е да премахне татуировката, без да оставя никакви видими следи, използвайки природни продукти. Техниката всъщност представлява метод на обратно татуиране и се състои от правене на малки точки за отстраняване на пигмента на татуировката, нa отстояние от 5 мм.

Силни страни 
По-евтино от лазер, необходими са само 3 до 4 сеанса
. Следователно е по-бързо. Продуктът е “сляп”, т.е. премахва ефикасно всички пигментни цветове, чрез инжектиране на патентован разтвор.

Апарат за премахване на татуировки Magic-Pen - как работи

Премахване на татуировки с Magic Pen®

Как работи?

TEPR техниката е модерен поглед върху по-стара техника за премахване на татуировки, която използва принципа на зарастване на кожата при повърхностни рани, в модифицирана форма. Тя разчита на точковидни, близко разположени повърхностни ранички, с промеждутъчни кожни мостове от незасегнат епидермис и дермис. Използват се плътно събрани игли, подобни на тези в традиционните устройства за татуиране. TEPR използва медицински клас микро игли, чиято дълбочина на проникване се настройва прецизно от потребителя.

Де-епителизираните петна оголват подлежащия дермис, в който се въвежда специалния разтвор на Magic Pen. Иглите улесняват проникването до определената дълбочина на дермиса. Следователно, по кожата се създават повърхностни наранявания (на дълбочина, която да включва целия пигментиран от татуировката дермис), които засъхват/образуват крусти в рамките на един ден и се отделят от кожата около две седмици по-късно. По този начин пигментът от татуировката, който се намира в тази част на кожата, се освобождава.

След като раните от TEPR оздравеят, в съседната пигментирана зона на татуировката може да се проведе нова сесия от процедурата, използвайки същата техника. По този начин, цялата площ на татуировката може да бъде постепенно и последователно покрита и премахната, в рамките на три или четири сеанса.

TEPR техниката трябва да се прилага върху чиста и избръсната площ, почистена с алкохолни дезинфектанти. В 80% от случаите не е необходима анестезия. Иглата е регулируема, ограничава създаването на белези и e достатъчно дълбока, за да достигне пигмента на татуировката. Следователно, цялата площ на татуировката се третира в рамките на 3 или 4 сеанса. Пациентът трябва точно да следва съветите за действие след процедурата, предоставени от лекуващия лекар.

Възможни последици от процедурата

Техниката не гарантира липсата на белези във всички случаи. Това зависи от пациента и как е следван протокола за следоперативни грижи!  Възможно е да се получи хипо-/хипер-пигментация на кожата и белези. Пациентът може да чувства дискомфорт.

Пакетът на устройството съдържа*:
– Magic Pen® – апарат за премахване на татуировки;
– 3 игли Magic Pen;
– 6 къси удължителни тръби;
– 3 TEPR флакона;
– 3 смукателни игли;
– 3 конектора за многократна употреба.
* Достатъчни за 3 сеанса

Вижте също: